Marketing van uw werk – Gebruik van sociale mediaplatforms

Naast het hebben van een website als middel om uw bedrijf of uw werk te promoten, biedt het toenemende gebruik van sociale mediaplatforms u veel meer mogelijkheden om uw werk zowel goedkoop als effectief te promoten. Door deze platforms te gebruiken, kunt u uw marketingboodschap zo vaak wijzigen als nodig is.

Er zijn tal van sociale-mediaplatforms tiktok volgers kopen om uit te kiezen – Twitter, Facebook, MySpace, YouTube, LinkedIn en StumbleUpon om er maar een paar te noemen – de sleutel is om degene te kiezen die voor u het meest efficiënt werken.

Twitter is misschien wel het gemakkelijkst om korte, scherpe marketingboodschappen te promoten. In wezen de lengte van een sms-bericht, uw ‘tweet’ moet duidelijk, beknopt en ter zake zijn. Je kunt ze allemaal afzonderlijk instellen of een programma zoals Social Oomph gebruiken (er zijn andere beschikbaar) om je berichten zo te plannen dat ze op specifieke tijden worden verzonden. Het voordeel van het gebruik van zo’n programma is dat je in één keer een reeks ‘tweets’ kunt schrijven – het is vrij eenvoudig om in één keer een hele week op te zetten en zo tijd vrij te maken voor andere dingen.

Een ander voordeel van Twitter is dat u verkeer naar specifieke pagina’s op uw website kunt sturen – erg handig als u verschillende speciale aanbiedingen heeft lopen. Zorg ervoor dat je je link inkort met iets als Bit.ly om ervoor te zorgen dat je links niet breken.

Facebook is net zo populair voor het promoten van uw merk / bedrijf / product. U kunt eenvoudig een ‘officiële’ pagina voor uw bedrijf maken, of een ‘community’-pagina voor een goed doel/onderwerp. U kunt ook een groep maken, hoewel deze niet op dezelfde manier door zoekmachines worden opgepikt als pagina’s – iets om in gedachten te houden als u specifiek verkeer naar uw site wilt trekken.

Als u van plan bent uw bedrijf via Facebook te promoten, zorg er dan voor dat u uw ‘persoonlijke’ pagina gescheiden houdt – het laatste wat u wilt, is dat uw vrienden commentaar geven op de toestand van uw kater wanneer u professioneel probeert over te komen!

De huidige trend voor video om uw merk / product te promoten, betekent dat YouTube nog steeds een populaire keuze is, hoewel u net zo gemakkelijk video naar uw site kunt uploaden en deze op een andere manier kunt promoten. Video biedt u de mogelijkheid om rechtstreeks contact te maken met uw publiek en een vleugje authenticiteit aan uw bedrijf toe te voegen, wat handig kan zijn wanneer u klanten probeert over te halen uw product te kopen.