Leer kitesurfen met NEKitesurfing – North East Kitesurfing Shop and Collegegeld

Kitesurfen is een geweldige watersport. Vaar rond met 30 mph, spring 20 ft, berijd de golven en doe een groot aantal acrobatische trucs. Het hoort allemaal bij het kitesurfen. Als je van extreme sporten en nat worden houdt, zul je kitesurfen geweldig vinden!

NEKitesurfing verzorgt diverse kitesurf- en powerkitinglessen die het BKSA/IKO curriculum volgen. We hebben ook een kitesurfwinkel die studenten Kitesurfschool zandmotor geweldige pakketaanbiedingen biedt en al het advies dat een beginner nodig heeft om ervoor te zorgen dat ze de eerste keer de juiste uitrusting krijgen.

De lessen worden gegeven vanaf verschillende fantastische stranden in het noordoosten van Engeland, afhankelijk van de windomstandigheden. Plaatsen zijn onder meer de prachtige Budle Bay, Bamburgh Beach met het kasteel op de achtergrond en de vaak verlaten Druridge Bay. We geven ook les vanuit Beadnell Bay en het zeer populaire Redcar en Allonby aan de westkust.

We geven 2 dagcursussen, 1 dag proefsessies en 1 op 1 lessen. We geven ook powerkiting-cursussen voor mensen die nog geen ervaring hebben met vliegeren en gewoon willen zien hoe het is. 9 van de 10 keer komen ze terug en willen ze meer leren!

We geven les van april tot eind oktober. 1 op 1 lessen zijn de rest van het jaar toegestaan maar worden vanwege de watertemperaturen beperkt tot minimaal 2 uur.

Vliegeren is iets dat de meeste kinderen in hun leven hebben gedaan, maar nu wordt het beter. Het is nu een van de nieuwste, maar snelst groeiende populaire watersporten voor sensatiezoekers. Als je windsurfen hebt geprobeerd, dan is dit de volgende stap voor spanning en sensatie.

Vliegeren is een passief veilig spel. Als je de ene echter voor andere doeleinden gebruikt, kan het spannend zijn. Het gebruik van vliegers voor voortstuwing is afkomstig van de Chinezen en de wortels gaan terug tot de 14e eeuw.

In de jaren 1800 werden vliegers gebruikt om schepen en karren voort te stuwen en toen we verder gingen naar de jaren 70, werden Kevlar en Spectra vliegende vliegers gemaakt, waardoor ze beter controleerbaar en efficiënter werden met meer vliegertractie. In de jaren 80 werden vliegers gecombineerd met sneeuwski’s, rolschaatsen, kano’s, schaatsen en waterski’s.

Omdat mensen altijd iets nieuws vinden, is het gebruik van powerkites ontwikkeld om een berijder het water op te trekken met een klein surfboard of kiteboard. Iets radicaals uit iets simpels.

De ontwikkeling van kitesurfen is doorgegaan naarmate er betere ontwerpen naar voren kwamen. In november 1984 werd het eerste opblaasbare ontwerp gepatenteerd. Sindsdien is het door veel bedrijven gebruikt om hun eigen producten te maken.

In 1997 werd het vliegerontwerp “Wipika” ontwikkeld en verkocht. Het had voorgevormde opblaasbare buizen en het eenvoudige hoofdstelsysteem dat hielp bij het opnieuw lanceren in het water. In 1997 werden kiteboards ontwikkeld en vervingen de ski’s. In 1999 veranderde kitesurfen in een mainstream sport. De eerste wedstrijd vond plaats in Maui in september 1998 en sindsdien zijn er veel scholen ontstaan die kitesurfen onderwijzen.

Kitesurfen geeft de onverschrokken watersportliefhebber de kans om het water op te gaan wanneer de wind waait, aangezien de uitrusting draagbaar en gemakkelijk te vervoeren is. Het is niet alleen leuk om te doen, maar soms ook spectaculair om naar te kijken.

Kitesurfen is de laatste jaren erg populair geworden. Heel begrijpelijk als je een aantal van deze kitesurfers over het water ziet scheuren. Het wordt ook wel kiteboarden genoemd, en als je een van die Fransen bent die anders moest zijn, flysurfen. Kitesurfuitrusting die je nodig hebt, omvat een tractievlieger, bedieningsstang, harnas, vlieglijnen en natuurlijk een kiteboard.

Kiteboard: zorg ervoor dat je een kiteboard vindt dat is ontworpen voor kiteboarden. Grote kiteboards werken beter bij weinig wind terwijl kleine kiteboards sneller manoeuvreren. Gewicht en vaardigheid andere factoren bij het overwegen van de maat. De berijder wordt met een riem aan het board vastgemaakt.

Kite: Kiteboarding kites zijn ontworpen voor twee of vier lijnen. Vierlijnsvliegers zijn over het algemeen wendbaarder. Vliegers met opblaasbare blazen kunnen gemakkelijker uit het water worden gelanceerd, maar zijn niet zo efficiënt. Ervaren kiteboarders gebruiken meestal ram-air vliegers.

Harnas: Het harnas wordt gebruikt zodat de soms zware trekkracht over het hele lichaam wordt verdeeld. Anders zouden je armen snel in rubber veranderen.

Vliegende lijnen: Vliegende lijnen zijn meestal gemaakt van een dun, sterk materiaal genaamd Spectra Fiber. Vliegers hebben een aanbevolen lengte, maar het gemiddelde is ongeveer 120ft.

Kiteboard Control Bar: De control bar is wat je vasthoudt om de kite te besturen. De bars zijn specifiek voor de twee- of vierlijnsvliegers.